Statistieken exporteren

Het is handig dat statistieken in Trengo kunnen worden ingezien, maar nog beter is het dat deze informatie ook te exporteren is. Zo kan het worden meegenomen in een jaarrapportage bijvoorbeeld.

In dezelfde balk waarmee een selectie gemaakt kan worden voor het tonen van bepaalde statistieken, staat rechts ook de optie "Exporteren". Wie hierop klikt, kan selecteren welke informatie er precies geĆ«xporteerd moet worden.

Selecteer allereerst de periode die in de geĆ«xporteerde statistieken moet worden getoond. Let wel: de periode wordt vanuit het overzicht niet automatisch meegenomen en dient dus echt in het exportvenster te worden ingesteld. Belangrijk is om bij het selecteren van de periode de volgende stappen uit te voeren (zie onderstaande afbeelding):

1. Klik op de kalender onder Periode.
  2. Selecteer een startdatum in de linker kalender.
  3. Selecteer een einddatum in de rechter kalender.
  4. Klik op "Apply" links onderin.

Kies hier welke data er precies inzichtelijk gemaakt moet worden, van ticketnummers tot resultaten en zelfs labels. Door de juiste kolommen te selecteren en op "Exporteren" te klikken, wordt er een CSV-bestand aangemaakt en gedownload. Deze kan dan op de computer verder bewerkt worden.

Handig: eerder aangemaakte exportbestanden zijn in het Exporteervenster ook opnieuw te downloaden.