Een Help Center voor op het eigen domein

Een Help Center in Trengo kan worden gepubliceerd onder een willekeurig Trengo hulpdomein, maar het is ook mogelijk om een gepersonaliseerd domein aan te maken. Zo kan men eentje kiezen die aansluit bij de website van het bedrijf. Om dit te kunnen doen moet er onder het eigen domein een "CNAME" DNS-record worden aangemaakt dat verwijst naar custom.trengohelp.com.

Een "CNAME" DNS-record

Een CNAME record, of voluit: 'Canonical Name Record' is een DNS-record dat wordt gebruikt om een aliasnaam te verbinden aan een echte (canoncial) domeinnaam. Deze records worden meestal gebruikt om een subdomein zoals support.domeinnaam.com te koppelen aan het domein waar de inhoud wordt gehost.

Hoe het creƫren van een DNS-record in zijn werk gaat verschilt per domein. Belangrijk is dat er een heldere naam gekozen wordt en dat deze doorverwijst naar custom.trengohelp.com.

Voorbeeld van het toevoegen van een CNAME record in een DNS beheerpaneel:

Het Help Center op het domein weergeven

Vervolgens wordt de gewenste URL opgeslagen onder het Help Center onder de Settings van het Help Center (bereikbaar via de instellingen van het Trengo-account).