Zorg voor een overzichtelijk Help Center; gebruik categorieën en secties!

Een Help Center is voor klanten pas echt efficiënt als de antwoorden makkelijk gevonden kunnen worden. Klanten kunnen hiervoor gebruik maken van de zoekfunctie binnen het Center, maar het scheppen van een duidelijk overzicht kan hierin ook zeker het verschil maken. Daarom is het in het Help Center mogelijk om artikelen in te delen in verschillende categorieën en secties.

Categorieën aanmaken in het Help Center

Wie onder de Instellingen van Trengo het Help Center bewerkt ziet als eerste in het menu de optie Categories staan. Vanuit hier kunnen de verschillende categorieën worden aangemaakt en beheerd. Hier kan middels de blauwe knop rechtsboven een nieuwe categorie worden aangemaakt.

Zodra deze is aangemaakt, wordt de categorie ook geopend om te bewerken. Naast dat er tijdens het bewerken van een artikel kan worden gekozen onder welke categorie deze valt, is het ook mogelijk om achteraf een artikel in een categorie te plaatsen. Wel zo makkelijk als een categorie nog niet bestaat ten tijde van het schrijven van het artikel.

Let wel: zodra een categorie is aangemaakt, staat deze gelijk online in het Help Center (mits deze laatste gepubliceerd is natuurlijk).

Secties binnen de Categorieën

Een categorie is meestal een hoofdonderwerp, waarbinnen weer een hoop deelonderwerpen te beschrijven zijn. Door secties toe te voegen aan de categorie, kan een bezoeker van het Help Center nog makkelijker navigeren naar het antwoord op een specifieke vraag. Zoals in de bovenstaande afbeelding te zien valt, is het aanmaken van een sectie geregeld met slechts één druk op de knop. Door vervolgens te klikken op "Section Title" kan ook de sectie weer worden voorzien van een herkenbare titel en dan kunnen er artikelen aan worden toegevoegd.

Door op het kruisje rechts bij van de sectietitel te klikken wordt een sectie weer net zo snel verwijderd als dat deze is aangemaakt.

Artikelen in secties plaatsen

Zoals omschreven kunnen artikelen op twee manieren in een categorie worden geplaatst: tijdens het bewerken van een artikel of onder het bewerken van een categorie. Het plaatsen van een artikel binnen een sectie is weer een ander verhaal. Dit kan door het artikel naar de juiste sectie te slepen. Door een artikel boven of onder een ander artikel te plaatsen wordt tevens de volgorde bepaald.

Ligt de sectie verderop binnen de categorie en zou men normaliter naar beneden moeten scrollen om deze te bereiken? Door met de muis helemaal naar onder in het scherm te gaan, buiten de sectievelden, scrollt het scherm automatisch naar beneden. Zo kan het artikel alsnog in de juiste sectie geplaatst worden.

Een artikel uit een categorie verwijderen

Een artikel uit een categorie verwijderen kan ook weer op twee manieren. Het makkelijkst is door op het kruisje in de balk van het artikel te kiezen onder het bewerken van een categorie. Er wordt dan nog om een bevestiging gevraagd en zodra die gegeven is zal het artikel uit de categorie verdwijnen.

Onder het bewerken van het artikel kan de categorie ook weer worden gewisseld of verwijderd.