Artikelen toevoegen aan het Help Center

Op het moment dat het Help Center is aangemaakt, is het tijd dat het gevuld gaat worden met artikelen die vol staan met antwoorden voor klanten en medewerkers. Een vrij eenvoudig proces dat afhankelijk van het aantal artikelen nog wel wat tijd in beslag kan nemen. Maar als alles eenmaal staat, wordt het werk er juist weer een stuk eenvoudiger en efficiĆ«nter van!

Een nieuw artikel toevoegen aan het Help Center

Een Help Center is te beheren onder de instellingen van het Trengo account. Wie hier naar het Help Center navigeert kan middels "Articles" de artikelen van het center beheren. Om een nieuw artikel toe te voegen kun je simpelweg op de blauwe knop "New Article" klikken. Het grote schrijfwerk kan dan direct beginnen.

Selecteer bovenin het venster onder welke categorie en artikel valt en of het moet worden uitgelicht op de homepage en bij andere artikelen. Een goede manier om belangrijke informatie wat meer aandacht te geven.

Als de categorie is gekozen, kan men beginnen met het schrijven van het artikel. Handig is om eerst de taal te selecteren, zodat het uiteindelijke artikel in het Help Center met de juiste taal verschijnt.

Naast dat het vooral veel typen is, kan een Help Center ook worden voorzien van verduidelijkende afbeeldingen en kan een goede opmaak zorgen voor een heldere structuur.

Maak bijvoorbeeld gebruik van dik gedrukte of schuin gedrukte woorden om iets te benadrukken en gebruik kopteksten voor een duidelijke structuur.

Sla het artikel altijd op voordat je de pagina verlaat. Zo worden alle instellingen ook meegenomen. Het wil nog wel eens voorkomen dat een binnenkomend ticket de concentratie verbreekt en voor je het weet is hier op geklikt. Gelukkig slaat Trengo hetgeen je geschreven hebt tussentijds op. Zo raakt er nooit werk verloren!

Zodra het artikel is gepubliceerd en opgeslagen verschijnt er in de onderste balk nog een knop. Middels de "View in browser"-functie kan er een preview van het daadwerkelijke artikel worden getoond.

Handig: in dezelfde interface is het mogelijk om direct een vertaling van het artikel te schrijven.