Aan de slag met het Help Center

Zijn medewerkers binnen de organisatie veel tijd kwijt aan het beantwoorden van veelgestelde vragen? Of zoekt de organisatie naar een tool om medewerkers eenvoudig wegwijs te maken op de werkvloer? Dan is een Help Center een ideaal kanaal voor de organisatie!

Het grootste voordeel van een Help Center is dat klanten en medewerkers zelf op zoek kunnen naar het antwoord op hun vraag. Middels een zoekfunctie op de pagina zijn ze bovendien snel bij de juiste informatie.

Een Help Center aanmaken

Het aanmaken van een Help Center is in een paar klikken gebeurd. Navigeer naar de instellingen van het Trengo account en klik onder Channels op "Help Center". Vervolgens kan er met een druk op de groene +-knop een Help Center worden aangemaakt.

In de pop-up die te voorschijn komt kan het het Help Center worden voorzien van een naam. Daarnaast kan hier worden aangegeven in welke talen het Help Center gebruikt gaat worden en wat de standaardtaal (Default language) moet worden. Alles ingevuld? Klik dan op "Create Help Center" en het center staat! Nu kan het echte werk beginnen!

N.B.: de hierboven genoemde instellingen kunnen later altijd worden aangepast onder de Settings van het Help Center.

Een Help Center inrichten

De volgende artikelen begeleiden je stap voor stap door alles wat er te weten valt over het Help Center:

1. Artikelen toevoegen
  2. Een artikel vertalen
  3. De artikelen categoriseren
  4. Instellingen in het Help Center
  5. Eigen knoppen en functies in het Help Center
  6. Het Help Center koppelen aan een eigen domein
  7. (Google) Analytics voor het Help Center
  8. Een intern Help Center aanmaken
  9. Personaliseren en stylen
  10. Eigen Blocks op de homepagina van het Help Center
  11. Nog verder personaliseren door middel van CSS

Met een helder ingericht en compleet Help Center worden klanten niet alleen beter geholpen, het werkt ook een stuk makkelijker!🤜🤛