Efficiënt werken met contactgroepen

Door te werken met contactgroepen kan er nog sneller gewerkt worden in Trengo. Zeker doordat deze groepen kunnen worden ingezet voor functies als bulk-SMS. Zo kan er met één muisklik een hele groep mensen worden bereikt.

Een contactgroep aanmaken

Contactgroepen zijn aan te maken door de volgende stappen te ondernemen.

1. Navigeer in het Trengo-dashboard naar Instellingen;
  2. Kies onder Settings voor de functie "Contact groups";
  3. Klik op de groene +-knop om een nieuwe groep aan te maken;
  4. Geef de contactgroep een herkenbare naam;
  5. Sla de contactgroep op.

Op dat moment is de contactgroep aangemaakt, maar staan er nog geen contactpersonen in de groep. Deze kunnen worden toegevoegd door te navigeren naar "Contacten" in het Trengo dashboard. Vervolgens kan dan per contact, middels een vinkje, worden geselecteerd of hij of zij deel uitmaakt van de groep of juist niet.

Zo kunnen mensen die tot een soortgelijke groep behoren makkelijk in één keer bereikt worden. Handig: het is ook mogelijk om contacten al aan een groep te koppelen op het moment dat ze worden geïmporteerd