Bol.com klantvragen beantwoorden in Trengo

Klantvragen die in het Bol.com portaal binnenkomen beantwoorden via Trengo? Dit kan!

Stap 1

Neem contact op met Bol.com om de optie "Klantvragen beantwoorden in eigen CRM-Systeem" aan te laten zetten. Mail dit op zakelijkverkopen@bol.com of neem contact op via 030-3104996 voor Nederland of 02-7885990 voor Belgiƫ.

Toegang/bevestiging gekregen dat dit aanstaat op jullie Bol.com partner account? Ga door naar stap 2.

Stap 2

• Ga in Trengo naar Instellingen > Channels > E-mail.
  • Maak een nieuw e-mailkanaal aan door op ( + ) te klikken en kies voor "Add a forwarding adress".
  • Zet vervolgens onder "Auto replies" de switch bij Enabled "uit" zodat deze info eronder verdwijnt.
  • Sla vervolgens het nieuw aan te maken e-mailkanaal op, waarna er een "Forwarding adres" in beeld verschijnt die eindigend op @trengomail.com.
  • Kopieer dit volledige adres en ga door naar Stap 3.

Stap 3

Login op het Bol.com partner portaal en ga naar Instellingen > Account > Contact. Vul hier het gekopieerde e-mailadres in eindigend op @trengomail.com, en klik op "Opslaan".

Gefeliciteerd, vanaf nu ontvang je alle Bol.com berichten in de Trengo inbox en kan je alles beantwoorden in Trengo, zonder daarvoor in te hoeven loggen op het Bol.com partner account.

Enkele handige tips

Andere e-mails van Bol.com automatisch sluiten
Bol.com zal vanaf het moment dat alles automatisch doorgestuurd wordt, ook orderbevestigingen en andere zaken doorsturen op dit e-mailadres. Dit wil je wellicht voorkomen en deze zaken automatisch laten sluiten door een Rule in Trengo zodat je dit niet meer voorbij ziet komen in de toekomst.

Bol.com laat weten dat de vraag van de klant niet meer beantwoord hoeft te worden
Krijg je een email dat Bol.com de e-mail reeds heeft overgenomen en jij deze niet meer hoeft te beantwoorden? Hoe mooi zou het zijn dat het eerdere ontvangen e-mail met de vraag erin, inclusief de "niet meer beantwoorden email", automatisch gesloten wordt in ons systeem? Ook dit is perfect mogelijk door een Rule in te stellen in Trengo die de onderwerp afvangt en als actie deze automatisch sluit.

Beide situaties zijn perfect in te regelen door een Rule in Trengo die deze zaken afvangt aan de hand van trefwoorden in het onderwerp/inhoud en deze als actie automatisch sluit.