Sta pushnotificaties toe in de browser en mis nooit een gesprek!

Naast dat er gewerkt wordt binnen Trengo, zullen er misschien tal van andere taken zijn die ook op de desktop zullen moeten gebeuren. Of een chatgesprek neemt alle aandacht in beslag. Dan wordt een nieuw bericht misschien makkelijk over het hoofd gezien. Binnen Trengo hebben we pushnotificaties ingesteld die dit kunnen voorkomen: middels een geluidje en een pop-up wordt er melding gemaakt van een nieuw bericht. Het is echter wel belangrijk dat in de browser waarin gewerkt wordt deze notificaties toegestaan worden.

Pushnotificaties in Google Chrome

In iedere moderne browser is het mogelijk om push-notificaties in te schakelen (met uitzondering Internet Explorer). Hoe dit precies gebeurt, is per browser verschillend. Bij Chrome kan dit gedaan worden middels de knop links naast het web adres (vaak in de vorm van een i). Hier kan worden gekozen of meldingen wel of juist niet moeten worden weer gegeven.

Pushnotificaties in Mozilla Firefox

Gebruikers van Mozilla Firefox kunnen op de volgende wijze nieuwe berichten van Trengo ontvangen:

Pushnotificaties in Microsoft Edge

Ook Microsoft Edge heeft de mogelijkheid om pushnotificaties toe te staan. Wanneer dit nog niet gebeurd is, verschijnt er bij het bezoeken van de Trengo desktopversie een melding onderin het scherm, waarin wordt gevraagd of er meldingen mogen worden weergegeven. Het is aan te raden om in dat geval voor "ja" te kiezen. Dan onthoudt de browser deze instellingen en zullen er in het vervolg pushnotificaties verschijnen.

Eventueel is dit later via de instellingen binnen Mircrosoft Edge aan te passen.

Hoe en waar de notificatie vervolgens verschijnt, is ervan afhankelijk of Trengo wel of niet op de voorgrond draait. Indien dit wel het geval is, verschijnt de pop-up links. Indien Trengo niet op de voorgrond wordt gebruikt verschijnt de pop-up rechts. Naast de pop-up geeft Trengo ook een korte geluidsmelding.

Door pushnotificaties toe te staan in de browser, weet je altijd wanneer er een nieuw bericht binnenkomt. Zo wordt er niets meer over het hoofd gezien­čĺ¬!

Wie werkt in de laatste versie van Windows 10, moet er tevens voor zorgen dat ook hier de meldingen worden toegestaan

Push-notificaties voor Safari

Voor het toestaan van push-notificaties in Safari gelden de volgende stappen:

1. Open Safari
  2. Klik in de Menubalk op 'Safari'
  3. Selecteer 'Voorkeuren'
  4. Open het tabblad 'Websites'
  5. Kies vervolgens voor 'Meldingen'

Klik vervolgens op het drop-down-menu bij https://web.trengo.eu dat meldingen worden toegestaan en kies voor 'Toestaan'. Geluid wordt momenteel in Safari nog niet ondersteund.