Een mailkanaal koppelen aan de Widget

Ook handig om te hebben op de website: de mailfunctie in de widget. Klanten kunnen direct op de site een mailbericht sturen over bijvoorbeeld een vraag. Hoeven ze niet een mailadres te onthouden, of te wachten tot hun mailprogramma is opgestart.

Eenvoudig aan de slag

De mailinstellingen in de widget zijn vrijwel even eenvoudig als het versturen van een mail zelf. Alleen enabled hoeft maar op “Yes” te staan en het is gedaan. Het ontvangstadres, ofwel "Recipient email", dient te worden gevuld met het mailadres waarnaar het contactformulier verzonden mag worden. Als dit is ingevuld, is mailen vanuit de widget klaar voor gebruik. Handig is wel om hiervoor hetzelfde mailadres te gebruiken dat is ingesteld binnen Trengo. Als dit is ingevuld en er op “Update widget” is geklikt, is alles geregeld.

Naar eigen stijl

Is het nodig dat klanten naast hun naam, mailadres en bericht ook nog een onderwerp invullen? Dan kan er bij Custom fields een extra blokje worden toegevoegd in de widget. Het ingevulde formulier komt vervolgens op deze manier binnen in de inbox. Klik op "Oppakken" en je kunt direct een mail terugsturen.

Alles naar eigen wens ingesteld? Klik op “Update widget” en alles wordt bewaard. Nu alle kanalen zijn toegevoegd en ingesteld, kan de widget geplaatst worden op de website