Chatten in de Widget

Een van de, of misschien wel dé belangrijkste functie van de widget, is de chat. Niet alleen kan een websitebezoeker snel een vraag stellen; de drempel om contact te leggen ligt voor hem of haar ook een stuk lager!

Door de chat aan te zetten en een kanaal toe te voegen aan de widget, kan het feest beginnen. De basis ligt er al, maar alles kan naar eigen smaak worden ingesteld.

Instellingen van de Chat

Personaliseer de chat precies op die wijze zodat deze binnen de organisatie past. Zo is het mogelijk om de chat altijd online te hebben, ook al is er niemand aanwezig.

1. Leadverhogend: stel in dat de chat altijd bereikbaar is!
  2. Gebruik greetings en nodig uit tot het voeren van een gesprek.
  3. Verzamel vooraf informatie met het Pre-Chat formulier.
  4. Iedereen Offline op het moment dat het bedrijf gesloten is.
  5. Automatisch een chat-gesprek sluiten.
  6. Laat zien dat je bereikbaar bent!
  7. Altijd op de hoogte van binnengekomen gesprekken.

Belangrijk om te weten

Nog een paar laatste dingetjes die handig zijn om in te stellen bij de chat binnen de Widget.

1. Wanneer de chat "Always available" is, wordt aan klanten gevraagd om een mailadres in te vullen. Op het moment dat een klant offline gaat en het mailadres is ingevuld, kunnen zijn of haar vragen via de mail worden beantwoord. Zo krijgt de bezoeker altijd een antwoord 😉.

Handig: In de backend van Trengo kan heel simpel antwoord worden gegeven op een vraag uit de chat, ook wanneer de bezoeker de website heeft verlaten. Het antwoord is namelijk direct onder het chatbericht te typen. Trengo maakt er dan automatisch een mailbericht van!

2. In de instellingen van de chat kan worden ingesteld dat de chat offline gaat wanneer het bedrijf gesloten is (Offline outside business hours). Wat de openingstijden zijn wordt ingesteld onder de Settings van "Company Profile" (Business Hours).

Als uiteindelijk alles naar wens is, sla je de widget weer op door op Update widget te klikken en kun je door naar de volgende stap.