Efficient helpen: Screensharing in de chat👩‍💻

Een goede manier om de klant goed op weg te helpen op de website, of in de instellingen van het product: screensharing. Zo weet een agent direct wat een klant voor zich ziet en kan hij of zij de klant op weg helpen naar de juiste informatie.

Hoe werkt het

Allereerst is het belangrijk dat Screensharing wordt toegevoegd aan de instellingen van de widget door een Beheerder van Trengo. Is dit gelukt, dan kan de agent het alsvolgt activeren in een gesprek met de klant:

1. Klik op het screensharing icon:
  2. Bevestig de keuze door een uitnodiging te sturen naar de klant:
  3. De klant krijgt nu een uitnodiging om zijn/haar scherm te delen en kan deze accepteren of weigeren:
  4. Als de klant de uitnodiging accepteert, wordt er via Surfly een screensharing sessie gestart. Klik op "View Screen" om hier naartoe te navigeren:
  5. Vervolgens wordt er een nieuw tabbladgeopend, waarin het scherm van de klant word getoond. Zo wordt dus direct inzichtelijk waar de klant zich bevindt en waarmee hij hulp nodig heeft.
    Handig: vanuit de agent-sessie wordt er direct een potlood-aanwijzer geactiveerd, zodat de medewerker direct dingen kan aanwijzing of inkleuren om de klant op weg te helpen.

Sessie afgelopen? Klik dan op "Stop Session" om screensharing af te sluiten.

Extra features bij Screensharing

De klant / chatter heeft de volgende opties om informatie delen nog makkelijker te maken:

• Een collega uitnodigen via e-mail om ook mee te kijken in het scherm.
  • Van bestuurder wijzigen. Blauwe potloodje: agent kan dingen aanwijzen, rode potloodje: klant kan dingen aanwijzen.
  • Het scherm op een andere pagina delen.
  • Een document delen.
  • Zelf dingen markeren in het scherm.
  • Videochat. Zet het gesprek voort door live met elkaar te praten.
  • De screensharing sessie beëindigen. (De chat blijft natuurlijk gewoon online)

Als agent zijn er de volgende extra opties tijdens het screenharen:

• Zien met hoeveel mensen een scheensharing sessie gehouden wordt.
  • Een document delen.
  • Videochat. Zet het gesprek voort door live met elkaar te praten.
  • De screensharing sessie beëindigen. (De chat blijft natuurlijk gewoon online)