Facebook Messenger implementeert [BETA] 24 uurs regel

Op 6 maart heeft Facebook Messenger de 24-uursregel geïmplementeerd. Dit betekent dat bedrijven beperkt zullen worden in hoe ze communiceren met hun klanten via Facebook messenger.

Na 24 uur zullen specifieke berichten zoals die van een chatbot niet kunnen worden verzonden via Facebook messenger.

Waarom implementeert Facebook deze regel?

Facebook wil het onmogelijk maken voor bedrijven om hun gebruikers te spammen op hun platform.

Wat betekent dit voor Trengo gebruikers?

Berichten kunnen na 24 uur niet worden verzonden via het Facebook Messenger kanaal in Trengo. We adviseren daarom om binnen 24 uur te reageren.

Wat voor actie gaat Trengo ondernemen?

Ons development team is momenteel hard aan het werk om de Trengo API volgens de nieuwe Facebook Messenger voorwaarden te implementeren. Hierna moet het mogelijk zijn om als human agent tot 7 dagen op een klant te reageren.

Aangezien Facebook alle integraties eerst zelf goed moet keuren, zijn we gebonden aan hun tijdschema voor het uitbrengen van de Trengo integratie. Wanneer deze functionaliteiten zijn doorgevoerd, laten we je dat natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Facebook heeft externe platforms helaas geen duidelijke deadline gegeven voor de release van deze nieuwe feature. Onze excuses voor het ongemak.

Lees er meer over op het Facebook developers platform: https://developers.facebook.com/docs/messenger-platform/policy/policy-overview/