Koppel Trengo met Voys voor SIP-toestellen

Wanneer er SIP-toestellen worden gekoppeld aan Trengo-gebruikers, weet Trengo welke gebruiker een specifiek telefoongesprek afhandelde. Gebruik de onderstaande stappen om de juiste toestellen te koppelen aan de gebruikers in Trengo.

Maak een kanaal aan in Trengo

1. Navigeer naar Instellingen -> Voice en klik op de groene + om een kanaal toe te voegen.
  2. Selecteer "Phone calls via SIP devices"
  3. Klik op de aanbieder "Voys.nl"
  4. Klik op "Add device" om een nieuw toestel te koppelen.
  5. Navigeer in uw Voys-account naar "Beheer" -> "Voip-accounts" -> "extensie / apparaat"
  6. Vul het cijfergedeelte in (bijvoorbeeld: 203) in dit scherm:

7. Selecteer de bijbehorende Trengo-gebruiker.
  8. Klik op `Kanaal maken` of` Kanaal bijwerken`.
  9. Er wordt nu een webhook gemaakt, kopieer deze Webhook, omdat deze nodig is in Voys.

1. Ga in het Voys-configuratiescherm naar "Beheer" en klik op "Gespreksnotificaties".
  2. Klik op de knop "Toevoegen"
  3. Vul de velden in zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Plak de Webhook-configuratie van het kanaal in Trengo:
  4. Klik op "Opslaan" om de instellingen op te slaan.
  5. Je SIP-kanaal is nu ingesteld!