Maak gebruik van Templates voor WhatsApp Business via onze Business Partner

Zelf het initiatief tonen en de klant benaderen via WhatsApp (ook na 24 uur)? Dit kan met behulp van goedgekeurde templates. Met een Business account via onze Business Partner wordt dit op de volgende wijze ingesteld:

1. Navigeer in Trengo naar Instellingen --> WhatsApp Business om het kanaal te bewerken.
  2. Onder WhatsApp Business, klik op "Manage templates" bij de functie "Namespace".
  3. Vul de volgende gevraagde gegevens in:
    Title
    Een titel zodat de template door medewerkers straks makkelijk te herkennen is.
    Identifier
    De titel waarmee de template wordt aangevraagd bij WhatsApp. Houdt hierbij rekening met de voorwaarden die Whatsapp stelt aan de templates.
    Category
    Selecteer tot welke categorie de template behoort (bijvoorbeeld Transportation Update).
    Language
    In welke taal is de template geschreven?
    Channel
    Meerdere WhatsApp Business kanalen? Selecteer hier dan voor welk kanaal de template van toepassing is.
    Message
    Het bericht dat naar de klant gaat worden verstuurd. Wees hier precies in en maak gebruik van variabelen voor klantspecifieke data. Het is namelijk niet mogelijk om het template bericht in een appje nog weer aan te passen.
  4. Alles goed ingevuld? Klik dan op "Save changes". Wij zullen vervolgens het template doorzetten naar onze Business Partner, zodat zij het bij WhatsApp kunnen indienen voor goedkeuring.
  5. Zodra de template is goedgekeurd, nemen wij hierover contact op met de organisatie. We sturen dan een Namespace mee. Plak deze in de instellingen van het WhatsApp Business kanaal in het daarvoor gestelde veld.
  6. Klik op Save changes om de wijzigingen op te slaan.

Op deze manier is de template direct geactiveerd en kan hij gebruikt worden door medewerkers om de klant te benaderen.

Tip: voor het actief benaderen van mensen via WhatsApp, is altijd toestemming nodig. Deze kan geregeld worden met een zogeheten opt-in.

Kosten per toegevoegde template

De eerste 10 aangevraagde templates zijn gratis! Elke additioneel aangevraagde template kost ā‚¬45,- per template.

Kosten per template bericht

WhatsApp hanteert per land verschillende tarieven per template bericht. Trengo trekt automatisch de kosten voor de verzonden template berichten af van het beschikbare balans.

Argentinaā‚¬0.0436
Brazilā‚¬0.0497
Chileā‚¬0.0615
Colombiaā‚¬0.0105
Egyptā‚¬0.0721
Franceā‚¬0.0806
Germanyā‚¬0.0901
Indiaā‚¬0.0044
Indonesiaā‚¬0.0252
Isrealā‚¬0.0244
Italyā‚¬0.0441
Malaysiaā‚¬0.0427
Mexicoā‚¬0.0279
Netherlandsā‚¬0.0840
Nigeriaā‚¬0.0335
Pakistanā‚¬0.0266
Peruā‚¬0.0466
Russiaā‚¬0.0501
Saudi Arabiaā‚¬0.0273
South Africaā‚¬0.0210
Spainā‚¬0.0399
Turkeyā‚¬0.0105
United Arab Emiratesā‚¬0.0247
United Kingdomā‚¬0.0418
North Americaā‚¬0.0089
Rest of Africaā‚¬0.0605
Rest of Asia Pacificā‚¬0.0530
Rest of Central & Eastern Europeā‚¬0.0650
Rest of Latin Americaā‚¬0.0541
Rest of Middle Eastā‚¬0.0540
Rest of Western Europeā‚¬0.0788
Otherā‚¬0.0399