Begrippenlijst

Agent of Gebruiker

Een werknemer binnen het bedrijf die conversaties toegewezen kan krijgen en beantwoorden 👨‍💻.

API

Application Programming Interface. Een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel. Een API definieert de toegang tot de functionaliteit die er achter schuil gaat. De buitenwereld kent geen details van de functionaliteit of implementatie, maar kan dankzij de API die functionaliteit wel gebruiken. Een voordeel hiervan is dat met een API meerdere implementaties benaderbaar kunnen zijn, zolang deze maar voldoen aan de API.

Authentication

Onder Authentication bij de instellingen van het Help Center kan het Center met een wachtwoord worden beveiligd. Op deze manier kan het Center worden ingesteld voor intern gebruik.

Beheerder

Een werknemer of werkgever binnen het bedrijf die toegang heeft tot de Instellingen binnen Trengo 👨‍💻. Een beheerder kan onder andere nieuwe kanalen toevoegen, de instellingen per kanaal aanpassen en nieuwe gebruikers toevoegen.

Chatbot

Een virtuele medewerker 🤖 die gebruikt kan worden op verschillende "messaging"-kanalen van Trengo, zoals Chat en Facebook. De Chatbot herkent door middel van Machine Learning een vraag van een klant en kan deze eenvoudig beantwoorden.

Company Profile

Onder Company Profile worden contactgegevens van het bedrijf verwerkt, zoals de contactpersoon en het adres, maar ook de betalingsinformatie. Hier kan bijvoorbeeld ingesteld worden naar welk e-mailadres een factuur verstuurd moet worden.

Contact

Een klant of potentiële klant die contact heeft gezocht met het bedrijf, of waarmee het bedrijf contact heeft gezocht, via welk kanaal dan ook.

Dashboard

De interface van Trengo, hetgeen dat in het scherm verschijnt zodra er is ingelogd op web.trengo.eu of in de Trengo App!

DKIM & SPF

DKIM is een techniek die een wisselwerking heeft tussen de mailservers en de DNS. DKIM is een techniek die de echtheid van een e-mail kan bewaken. Samen met SPF zorgt DKIM er voor dat e-mails keurig worden afgeleverd in de inbox van een klant en niet verdwijnen in de Spam.

DNS Records

Domeinnamen maken gebruik van DNS, wat staat voor Domain Name System. Voor een domeinnaam kunnen zogenaamde DNS records worden ingesteld. Dit zijn regels waarmee een domeinnaam naar bijvoorbeeld een website of e-mailserver gewijzigd kan worden.

Domeinbeheer

E-mails in Trengo verzenden vanuit een eigen domein? Dit kan via de functie Domeinbeheer binnen de instellingen van een E-mailkanaal.

Extra Fields

Onder de functie "Extra Fields" bij de Settings kunnen extra informatievelden aan een contactpersoon worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een klantnummer, of een extra e-mailadres.

Filters

Filters helpen om Trengo nog overzichtelijker te maken. Zo kunnen bijvoorbeeld alleen onbeantwoorde conversaties, of conversaties van een bepaalde agent worden getoond.

Help Center

Een kanaal binnen Trengo, waarin al heel veel helderheid kan worden geschept over het product, zoals bijvoorbeeld in dit Help Center is gedaan. Handig: geef het Help Center een wachtwoord mee en maak er een interne hand out van voor medewerkers. Met de informatie uit een intern Help Center kunnen zij klanten snel voorzien van een juist antwoord.

Kanaal of Channel

Communicatievormen, zoals telefonie, e-mail, Chat en social Messaging worden "kanaal" of "channel" genoemd. Onder "Channels" bij Instellingen staat een volledig overzicht van de Kanalen die aan Trengo kunnen worden toegevoegd. Per type kanaal beslis je zelf of het gebruikt wordt.

Label

Geef conversaties labels mee om ze eenvoudig te categoriseren.

Manage Translations

Binnen Trengo hebben we veel klaargezet. Past het niet helemaal in de bedrijfsstijl? Veel van de kanalen en ook de Website Widget hebben de functie "Manage Translations". Hier kunnen alle teksten die wij klaar hebben gezet worden aangepast zodat ze binnen het bedrijf passen.

Profiel

Horen meerdere Contacten bij elkaar, omdat ze bijvoorbeeld bij hetzelfde bedrijf horen? Koppel ze dan onder één Profiel. Zo wordt in een klap duidelijk hoevaak en via welke kanalen er al met dezelfde organisatie is gecommuniceerd.

Quick Reply

Stellen klanten vaak dezelfde vragen? Of is er informatie die vaak wordt gestuurd? Maak een Quick Reply aan, zodat hetzelfde mailtje niet over en over getypt hoeft te worden. Handig: Quick Replies zijn inzetbaar op (bijna) alle Trengo kanalen, dus ook binnen de Chat of Social Messaging.

Statistieken

Onder Statistieken wordt het inzichtelijk hoeveel conversaties er binnenkomen, op welk kanaal ze binnenkomen. Maar ook hoe snel conversaties worden opgepakt of hoe snel een Agent werkt.

Status

Een Agent kan aangemeld zijn in Trengo, maar kan voor Chat of Telefonie de status op Online, Afwezig of Offline zetten. Deze status is gekoppeld aan de Voice en Chat-kanalen. Wanneer een Gebruiker op Offline staat voor Voice, zal een telefoongesprek niet bij hem of haar binnenkomen.

Team

Een bedrijf met meerdere locaties? Of hoeven niet alle Trengo gebruikers toegang te hebben tot alle binnenkomende berichten? Maak gebruik van Teams. Binnen Teams kunnen zoveel gebruikers worden geplaatst als nodig. Per kanaal kan worden ingesteld welke teams toegang hebben tot het kanaal. Zo krijgt niemand iets voor zijn of haar neus wat niet voor hem of haar bedoeld is.

Ticket of Conversatie

Een binnenkomend of uitgaand gesprek is een "Ticket" of een "Conversatie" ongeacht op welk kanaal er wordt gecommuniceerd. Een Ticket kan meerdere berichten bevatten met hetzelfde onderwerp, maar het is ook mogelijk om ieder nieuw bericht een nieuw ticket te laten zijn.

Ticket Results

Met Ticket Results heeft een medewerker de mogelijkheid om een ticket een bepaalde status mee te geven wanneer deze gesloten wordt.

Tijdlijn

Onder Profielen en Contacten is eenvoudig terug te zien op welke momenten er op welke manier met een klant is gecommuniceerd.

Trengo

Trengo is een "multi channel teaminbox". Op deze wijze maakt het niet meer uit op welke wijze een klant contact zoekt, alles komt binnen in dezelfde inbox. Deze inbox is toegankelijk voor meerdere medewerkers. Zo wordt er nooit meer iets gemist.

Trengo App

In de App Store of de Google Play Store is het mogelijk om de Trengo App te downloaden. Zo kan Trengo eenvoudig gebruikt worden op een mobiele telefoon 📱 of tablet.

Trengo Desktop versie

Via web.trengo.eu wordt de desktop versie van Trengo geladen, eenvoudig werken vanaf welk device dan ook.

Widget

Laat klanten zien op welke manier ze met de organisatie kunnen communiceren via de Widget. Een soort mini-applicatie die op de website valt te plaatsen en waarin klanten bijvoorbeeld concact kunnen zoeken via chat of e-mail.