Bouw stapsgewijs een eigen Flowbot🤖

Flowbots zijn ideale digitale medewerkers. Dankzij het stellen van vragen of het geven van meerkeuze opties kan deze virtuele assistent een klant voorzien van de juiste informatie en/of het gesprek doorverwijzen aan een medewerker. Bovendien zijn er zoveel mogelijkheden dat iedere organisatie een Flowbot kan bouwen die aansluit bij de organisatie. De Flowbot kan geactiveerd worden op bijna alle kanalen: Website chat, Facebook Messenger, Telegram, WhatsApp, WeChat en SMS (Two way).

Een Flowbot bouwen, de basics

Het bouwen van een Flowbot gaat stapsgewijs en per stap zijn er verschillende mogelijkheden. In dit artikel volgen de basics voor het invoegen van stappen in de Flowbot.

1. Navigeer naar Instellingen --> Flowbots en klik op "Create Flowbot" om een nieuwe Flow aan te maken.
  2. Er staat al een voorbeeld stap klaar die zo overgenomen kan worden. Handig: geef iedere stap een herkenbare naam, zodat het verwijzen naar een volgende stap een stuk makkelijker wordt.
  3. Vul vervolgens de informatie in die in de eerste stap wordt gegeven. Denk bijvoorbeeld aan het vragen van gegevens van de klant (naam, bedrijfsnaam, etc). In dit artikel leggen we uit hoe deze gegevens dan weer makkelijk aan een contact in Trengo verbonden kunnen worden.
  4. Genoeg informatie verzameld? Voeg dan een Button of een actie in, om zo de klant door de Flow heen te helpen.
    Buttons kunnen leiden naar een volgende stap in Flowbot en acties kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een gesprek wordt toegewezen aan een medewerker.
  5. Bouw zo stap voor stap de verschillende stappen die een klant in een Flowbot kan doorlopen. Een ingerichte Flowbot kan er als volgt uitzien:

Als alle stappen zijn ingericht is het tijd om de chatbot verder te configureren. Klik op "Configure your Flowbot" om door te gaan naar de instellingen.

Diverse soorten vragen stellen en informatie delen

De Flowbot kan allerlei informatie delen met de klant en kan ook zelf vragen stellen aan de klant. De volgende vormen van inhoud behoren tot de mogelijkheden:

1. Informatie delen door middel van tekst
  2. Video's of afbeeldingen om een verhaal te versterken.
  3. Documenten voor de klant of chatter.
  4. Vertragingen zorgen voor een persoonlijke ervaring.
  5. Vragen om gegevens van de chatter.
  6. Verbind de klant door met de juiste locatie dankzij de location finder.
  7. Koppel en combineer dankzij Dynamic content.
  8. Test de Flowbot in de Playground.