WhatsApp via Trengo middels de Business Partner

Aan de slag met WhatsApp in Trengo? Dit kan door een aanvraag te doen via ons! Trengo neemt dan de gehele aanvraag bij onze Business Partner voor de organisatie uit handen en zorgt er voor dat de organisatie zo snel mogelijk WhatsApp berichten kan beantwoorden met een team van medewerkers.

1. Navigeer naar Instellingen --> WhatsApp Business en maak een nieuw kanaal aan
  2. Geef het kanaal een herkenbare naam (bijvoorbeeld WhatsApp [naam organisatie]), koppel het juiste team en selecteer de andere instellingen zoals de kleur van het kanaal en de relevante openingstijden.
  3. Selecteer onder settings “Trengo via Business partner (recommended)”
  4. Vul alle gegevens in in het weergegeven formulier:
    Let hierbij op de volgende punten:
    • Voer alle gegevens in.
    • Geef een korte omschrijving van de organisatie (wat doet het bedrijf en in welke industrie).
    • Een korte argumentering voor de aanvraag: waarvoor wil de organisatie WhatsApp gaan inzetten.
    • Het telefoonnummer in internationaal formaat (3185 in plaats van 085 of +31 85).
      Note: zorg ervoor dat het een "schoon" nummer is.
    • Geef het juiste Facebook Business ID door. Hier staat omschreven waar het Business ID gevonden kan worden.
  5. Ga vervolgens akkoord met alle voorwaarden en klik op "Create Channel".
    (Meer info over de kosten staat hier uitgelegd). Wij zullen vervolgens alles in werking stellen om de aanvraag zo snel mogelijk af te ronden en houden je op de hoogte van de status van de aanvraag.
  6. Indien de aanvraag akkoord is, wordt er via Facebook Business een invite verzonden vanuit onze Business Partner, accepteer dit verzoek.
  7. Als alles rond is, zal Trengo het kanaal activeren en inrichten. Zodra het geactiveerd is nemen we contact op en kan de organisatie direct aan de slag met WhatsApp Business.