WhatsApp via Trengo middels de Business Partner

Aan de slag met WhatsApp in Trengo? Start dan een aanvraag! Trengo neemt vervolgens de gehele aanvraag van onze Business Partner voor de organisatie uit handen en zorgt ervoor dat de organisatie met een team van medewerkers zo snel mogelijk kan reageren op WhatsApp berichten.

Een aantal tips vooraf

Voordat er een verzoek voor WhatsApp Business wordt ingediend, moet je rekening houden met het volgende:

• Met de WhatsApp Business-applicaties kunnen bedrijven communiceren met hun klanten via Whatsapp. Omdat WhatsApp koste wat het kost wil voorkomen dat organisaties dit gebruiken voor promotionele doelen, heeft Whatsapp een aantal beperkingen ingesteld.
  • Het telefoonnummer dat de organisatie wil gebruiken voor WhatsApp Business zal worden geverifieerd door WhatsApp. Zorg ervoor dat dit telefoonnummer een sms-bericht of een automatische spraakoproep kan ontvangen. Elk soort IVR-menu moet worden uitgeschakeld om dit telefoongesprek te ontvangen.

Stap 1: Stel een kanaal in en vraag WhatsApp aan

Navigeer naar Instellingen -> WhatsApp Business en klik op Submit request for WhatsApp Business. Zorg ervoor dat je het kanaal een herkenbare naam geeft (bijvoorbeeld WhatsApp [organisatienaam]), koppel het juiste team en kies de juiste instellingen zoals de kanaalkeuze en de relevante openingstijden.

Selecteer onder instellingen “Trengo via Business partner (aanbevolen)” en vul alle onderstaande gegevens in.

Let op de volgende punten:

• Zorg ervoor dat het formulier volledig is ingevuld.
  • Geef een korte omschrijving van de organisatie (wat doet het bedrijf en in welke branche is het actief).
  • Voeg een korte redenering toe voor de applicatie: waarom wil de organisatie WhatsApp gebruiken?
  • Het telefoonnummer in internationaal formaat (3185 in plaats van 085 of +31 85).
  • Let op: zorg ervoor dat het een "schoon" nummer is.

Zorg ervoor dat de juiste Facebook-bedrijfs-ID wordt opgegeven. Om dit te vinden, navigeer je naar business.facebook.com en log in met de inloggegevens. Navigeer naar de bedrijfsinstellingen van het Facebook business account: Instellingen> Info Business Manager

• Login op business.facebook.com
  • Klik op Meer tools:
  • Uit het menu dat naar voren komt, kies je voor "Business settings" of "Bedrijfsinstellingen".
  • Kies voor "Business info" / "Bedrijfsinformatie".

Hier staat vervolgens het ID:

Zorg er ten slotte voor dat je akkoord gaat met alle algemene voorwaarden en klik op "Kanaal maken".

Stap 2: Onderteken de overeenkomst

Nadat we het WhatsApp-verzoek van de organisatie hebben ontvangen, sturen we een partnerovereenkomst tussen de organisatie, Trengo en onze Business Partner. Lees het zorgvuldig en onderteken het online. Nadat we de handtekening hebben ontvangen, wordt het WhatsApp-proces voortgezet.

Stap 3: Facebook Business-uitnodiging en verificatie

Nadat de overeenkomst is ondertekend en ontvangen, start onze Business Partner het proces door de organisatie een uitnodiging te sturen in Facebook Business.

Deze uitnodiging is te vinden in de aanvraag sectie in het menu van de Facebook Business omgeving

De volgende stap in de Facebook Business-omgeving is ervoor zorgen dat je een geverifieerd Facebook Business-account krijgt. Dit gebeurt door naar het Beveiligingscentrum in Facebook Business te gaan en daar te klikken op "verificatie starten".

Let op: het is pas mogelijk om de Bedrijfsverificatie te starten nadat je de uitnodiging van onze Business Partner heeft ontvangen.

Houd er rekening mee dat het bedrijfsverificatieproces volledig wordt beheerd door Facebook.

Zodra het Facebook Business-profiel met succes is geverifieerd, gaat de aanvraag ter goedkeuring naar WhatsApp.

Stap 4: Activeer telefoonnummer

Goed nieuws: je Whatsapp-verzoek is goedgekeurd. Zodra Whatsapp het verzoek van de organisatie heeft goedgekeurd, ontvang je een e-mail over dit nieuws. Om het nummer in Trengo te kunnen gebruiken, moet het geactiveerd en geverifieerd zijn.

Om dit te doen, navigeer je terug naar de instellingen van het kanaal en klik hier op de knop "Activate number".

Kies vervolgens of de verificatiecode via sms of telefonisch naar het nummer moet worden gestuurd. Staat er een IVR op het nummer, zorg ervoor dat deze op dit moment is uitgeschakeld en klik op "Request code"

Er wordt een telefoontje of sms gestuurd naar het nummer waarin een zes-cijferige code wordt uitgesproken of geschreven. Vul de code in Trengo in en klik op "Activeren".

Stap 5: Start met appen 🚀

Na activering van het nummer is het direct actief en klaar voor gebruik! Mensen kunnen beginnen met het versturen van hun WhatsApp-berichten en de medewerkers van de organisatie kunnen ze beantwoorden via Trengo.

Bovendien is het mogelijk om klanten te bereiken door een template te sturen .