Mails versturen vanuit een eigen domein

Het allermooist is het natuurlijk wanneer er mails verzonden kunnen worden vanuit een eigen domein. En het fijnste is: dit kan gewoon šŸ¤—. In dit artikel leggen we uit hoe dit geregeld kan worden.

Een eigen domein instellen

Een eigen domein toevoegen aan het Trengo-mailkanaal gebeurt onder het Sender E-mailadress. Deze is terug te vinden onder het kopje "Advanced" van de mailinstellingen. Hier kan het verzendadres worden ingevuld en is er bovendien de mogelijkheid om een domein te verifiĆ«ren. Op deze wijze kan er vanuit Trengo worden gemaild met het eigen domein.

Om een domein te kunnen toevoegen, kies je voor "Click here to manage sender email addresses". Vervolgens wordt er een pop-up weergegeven: het Domeinbeheer. Door te kiezen voor "New domain" kan er een nieuw domein worden toegevoegd aan Trengo.

Een domein toevoegen

Wie op de knop New domain heeft gedrukt, krijgt het volgende te zien:

Vul in de het veld het domein dat aan Trengo gekoppeld moet worden in, zonder dat hier iets voor staat (dus alleen domeinnaam.nl, bijvoorbeeld) en kies vervolgens voor "Add domain". Door dit te doen, wordt het volgende scherm getoond:

Het domein is dus succesvol toegevoegd, maar moet alleen nog geverifieerd worden en de DKIM en SPF moeten worden ingesteld ingesteld.

Het domein verifiƫren

Het maildomein is te verifiĆ«ren door onder mailbox te klikken op Requires setup.  Een nieuw venster vraagt om een mailadres waarnaartoe een verificatiemail wordt gestuurd. Hierin kan ieder willekeurig mailadres van het domein worden ingevuld. Vervolgens komt er een mail binnen in de oude inbox. De stappen uit deze mail hoeven niet zelf te worden opgepakt. Wel moet dit bericht worden doorgestuurd naar Trengo, naar verify@trengo.com. Wij zullen dan het mailadres zelf verifiĆ«ren.

Zodra dit gebeurd is, is het eerste kruisje omgetoverd in een groen vinkje.

DKIM en SPF

Maar dan is nog niet alles helemaal geregeld. Bij status is het mogelijk om de DKIM en SPF records te bekijken door bij beide functies te kiezen voor "View settings". Wij adviseren om deze zogeheten DNS records die hier staan door te sturen naar de IT'er binnen het bedrijf, zodat hij deze kan toevoegen aan de DNS. Indien je dit zelf kunt, dan mag dat natuurlijk ook. Let op: het kan tot 24 uur duren voor dat alle gegevens zijn verwerkt.

Let op: het kan per hostingprovider verschillen of .[eigendomeinnaam].nl reeds is ingevuld, of dat dit nog handmatig moet gebeuren. Mocht het de eerste keer niet lukken, kan dat hiermee te maken hebben. Dit kan tevens gecontroleerd worden door op "Test settings" te klikken.

Zodra alle vinkjes onder het Domeinbeheer groen zijn, kan er in het mailkanaal een uitgaand domein geselecteerd worden dat helemaal goedgekeurd is! Oftewel: dan kan er gemaild worden vanuit een eigen domein!