Een mailkanaal toevoegen

Mail is nog steeds een van de belangrijkste kanalen om te communiceren met de klant. Het is dan ook sterk aan te raden om een mail kanaal aan te maken in Trengo. Dit kanaal is ook nodig om mails te beantwoorden of door te sturen naar derden. Een e-mail kanaal koppelen aan Trengo kan op drie manieren:

1. Gebruik maken van onze eigen mailservers dankzij forwarding (zie hieronder).
  2. Outlook koppelen aan Trengo

Het mail kanaal aanmaken

Via Instellingen --> E-mail  kan er een kanaal worden toegevoegd door op de groene +-knop te drukken.  Dit opent dan het onderstaande scherm. Tijd om alles in te stellen!

Onder de Algemene Instellingen, helemaal bovenin, kan het kanaal worden voorzien van een "Interne naam". Zorg ervoor dat het kanaal een duidelijke naam heeft. Wanneer er gewerkt wordt met meerdere mailkanalen, bijvoorbeeld, is het niet handig dat beide kanalen slechts de naam "E-mail" hebben. Dan zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Vervolgens is het onder de Algemene Instellingen van E-mail ook mogelijk om Teams toe te voegen aan het mailkanaal en om een kleur te geven waarmee het kanaal makkelijk te herkennen is in de inbox en een notificatie te kiezen die wordt afgespeeld bij het kanaal. Ten slotte is het mogelijk om een gesloten mailticket te heropenen zodra er een nieuw bericht binnenkomt. Als alles hier naar wens is, dan kan het mail kanaal verder worden ingesteld en toegevoegd. Dit laatste gebeurd door op de groene "Create Channel"-button te klikken.

Hoe nu verder

In principe kan er dan al direct vanuit Trengo gemaild worden. Mails zullen echter nog steeds binnenkomen binnen de oude inbox en niet in Trengo. Om ze in Trengo binnen te krijgen, zullen ze dus moeten worden doorgestuurd! Daarnaast is het zorg dat er een handtekening wordt gecreĆ«erd en de voorkeuren omtrent conversaties volgens de wensen van het bedrijf worden ingesteld.

Beschikt jullie bedrijf over een eigen domein (bijvoorbeeld @trengo.eu), dan is het natuurlijk fijn als dit behouden blijft. In dit artikel vertellen we hoe dit geregeld kan worden!