Koppel Instagram aan Trengo

Beantwoord reacties op Instagram-posts net zo eenvoudig als e-mails of chatberichten, door alles te bundelen in de Trengo inbox!

Belangrijk: om het Instagram account te verbinden aan Trengo is het belangrijk dat de organisatie beschikt over een Zakelijk Instagram Account dat is gekoppeld aan een Facebook pagina. Instagram omschrijft hier hoe een business account gecreëerd kan worden en hier hoe dit aan Facebook gekoppeld kan worden.

Instagram koppelen

Het koppelen van Instagram wordt geregeld in de volgende stappen:

1. Navigeer naar Instellingen --> Instagram en voeg een nieuw kanaal toe door op de groene + te klikken.
  2. De pagina verwijst vervolgens door naar Facebook, log hier in met de persoonlijke gegevens.
  3. Geef het kanaal een herkenbare naam (bijvoorbeeld Instagram "Bedrijfsnaam").
  4. Geef aan welke teams de Instagram berichten mogen zien.
  5. Kies een notificatiegeluid voor het kanaal.
  6. Voeg relevante Business hours toe en geef aan of er wel of geen notificatiemail gestuurd mag worden bij nieuwe berichten.
  7. Selecteer in het onderste veld welke Instagram pagina aan Trengo gekoppeld kan worden.
  8. Sla het kanaal op door op "Create Channel" te klikken.

Vervolgens kan er gekozen worden onder "Comments" (reacties op posts) en "Mentions" (vermeldingen) welke van de beide in Trengo mogen worden ingeladen door de schuif in- of uit the schakelen.