Koppel WhatsApp aan Trengo via Twilio

Aan de slag met WhatsApp in Trengo? Dit kan door een Twilio WhatsAppnummer te koppelen aan de inbox dankzij de volgende stappen:

1. Maak een Twilio account aan via: https://www.twilio.com/try-twilio
  2. Navigeer naar de WhatsApp Console en klik op de link naar het request formulier en vul dit formulier in met alle gegevens.
    Let op: voor de aanvraag is een Facebook Business ID nodig. Lees hier waar de Facebook Business ID gevonden kan worden.
  3. Twilio zal mailen voor het maken van een telefonische afspraak om zo de aanvraag te bespreken.
  4. Als de aanvraag voor de organisatie is goedgekeurd, is het mogelijk om tot 5 nummers goedgekeurd te krijgen voor WhatsApp.
    Goed om te weten: Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om een nummer via onze Voice-dienst aan te schaffen en deze tegelijkertijd te gebruiken voor WhatsApp in Twilio. Via Twilio dient er een apart nummer aangeschaft te worden die voor WhatsApp gebruikt zal worden.
  5. Accepteer de Facebook invite van Twilio.
  6. Voeg de WhatsApp-nummers toe in het Twilio Console.
    Via het Twilio Console --> Programmable Sms -->WhatsApp --> Senders op de rode plus wordt het volgende formulier getoond. Door dit in te vullen wordt er een kanaal gecreëerd in Twilio.
  7. Nadat het nummer is geverifieerd en is toegewezen vanuit Twilio, kan het kanaal verder ingericht worden door een herkenbare profielfoto in te stellen. Controleer ook of de profiel informatie bij het nummer nog steeds correct is.
  8. Als dit allemaal klopt, kan er een kanaal in Trengo worden aangemaakt.
  9. Vergeet niet de Balance in Twilio te vullen met een tegoed voor WhatsApp.

Stappen in Trengo

1. Navigeer naar Instellingen Ă  WhatsApp Business en maak een nieuw kanaal aan via de groene +.
  2. Geef het kanaal een herkenbare naam (bijvoorbeeld WhatsApp [naam organisatie]), koppel het juiste team en selecteer de andere instellingen zoals de keur van het kanaal en de relevante openingstijden.
  3. Vul vervolgens onder de Settings bij Phone Number het telefoonnummer in dat in Twilio is goedgekeurd voor WhatsApp.
     (N.B.: vul dit nummer in in internationaal formaat met 31 en dus niet +31 of 06).
  4. Selecteer onder providers “Twilio”.
  5. De regels “Account SID” en “Twilio Auth Token” worden nu getoond. Vul onder Account SID het Account SID van Twilio in. Deze staat in de homepage van de Twilio Console.
  6. Kopieer de “Twilio Auth Token” uit het Twilio Console en plak deze in Trego. Hier staat omschreven waar deze gevonden kan worden.
  7. Kies of er wel of geen gebruik gemaakt gaat worden van de SMS fallback functie en zo ja via welk SMS kanaal dit dan loopt.
  8. Klik op Create Channel om het kanaal aan te maken.

Onder de instellingen van het kanaal in Trengo staat onder Settings nu een Webhook. Kopieer deze Webhook en plak hem in het Twilio kanaal (via Programmable SMS --> WhatsApp --> Senders) op de volgende wijze:

Sla het kanaal vervolgens op om zo de koppeling helemaal af te ronden. Vanaf nu kan de organisatie WhatsApp via Twilio inzetten in Trengo!