Aan de slag met Trengo!

Ook eenvoudig alle communicatie laten verlopen via één overzichtelijke inbox? Via www.trengo.nl/start bestaat er de mogelijkheid om gratis een proefaccount aan te maken. Zo kan Trengo 14 dagen lang kosteloos en vrijblijvend worden getest. Zodra het (proef)account is aangemaakt, kunnen de eerste stappen richting een efficiëntere inbox al snel worden gezet!

Ready, set, go! De eerste stappen in Trengo

De aller-, allereerste stap nadat er op "Account Aanmaken" is geklikt op de Trengo-website is de accountactivatie via de mail; deze mail komt binnen in je oude vertrouwde inbox. De activatie opent een website, zodat je direct aan de slag kunt. De eerste stap is: kanalen toevoegen.

Een sociaal netwerk toevoegen

Koppel snel en eenvoudig een sociaal netwerk aan Trengo binnen de widget, met een klik op de knop. De knop "Verbinden" opent het bewuste kanaal, waar op ingelogd kan worden. Inloggen bij Facebook, bijvoorbeeld, geeft vervolgens in de Wizard een lijst met bedrijfspagina's waarmee Trengo verbonden zou kunnen worden. Met een klik op verbinden is het kanaal gekoppeld. Easy peasy, lemon squeezy!

Direct Telegram koppelen? Lees hier hoe dit kan.

Een mailadres instellen

Een mailkanaal binnen Trengo genereert automatisch een doorstuuradres. Dit doorstuuradres wordt getoond in de wizard. Gebruik dit mailadres om mails vanuit het oude postvak te laten doorsturen naar Trengo. Google Mail en Office 365 hebben zelf een duidelijke uitleg over hoe dit kan.

De widget

Een handige tool, die via een eigen website voor nog meer leads kan zorgen: de widget. Een soort "applicatie" voor op de website, waarin bezoekers van de website eenvoudig contact kunnen zoeken via Chat of mail, maar ook via bijvoorbeeld Facebook of Telegram.

Kopieer de embed code binnen de website of laat dit doen door de web developer; het wordt voor de klant dan nog makkelijker om contact te zoeken. Als de wizard eenmaal doorlopen is, kan de widget onder Instellingen helemaal naar wens worden ingericht. In deze artikelen in het Help Center leggen we alles uit over de widget.

Collega's uitnodigen

Een teaminbox werkt natuurlijk pas echt op het moment dat er echt door een team in gewerkt kan worden. Nodig via de Wizard eenvoudig de eerste collega's uit met wie er in Trengo gewerkt kan worden. Zij krijgen dan in hun eigen inbox een uitnodiging waarmee ze zich kunnen aansluiten op de inbox van het bedrijf. Onnodig veel collega's uitgenodigd, of iemand gemist? Geen punt! Nadat de Wizard is doorlopen, kunnen er in Trengo altijd nog eenvoudig gebruikers worden toegevoegd en/of verwijderd.

Let op: ze moeten zich wel via deze uitnodiging aanmelden en niet rechtstreeks via onze website. Doen ze dat wel, dan starten ze namelijk een eigen teaminbox!

Hoe nu verder?

De eerste stappen naar efficiënte communicatie zijn gemaakt en er staan zelfs al een paar tickets klaar in de inbox. Perfect om vast te gaan testen met de mogelijkheden die onze inbox biedt. Pak tickets op, wijs ze toe aan een collega, of sluit ze direct en maak kennis met alle functionaliteiten binnen Trengo.

Dan is dit ook het moment om Trengo nog verder te personaliseren. De volgende artikelen zullen hierbij helpen.

1. Nieuwe kanalen toevoegen
  2. Collega's toevoegen
  3. Werken in teams
  4. Automations
  5. Wat is een ticket?
  6. Het proefaccount verloopt: doorgaan met Trengo