WhatsApp Business API-beperkingen

Voordat je de WhatsApp Business API gaat gebruiken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de volgende beperkingen:

WhatsApp Business API-beperkingen

Een van de dingen om in gedachten te houden is de beperking van 24 uur bij het gebruik van de WhatsApp Business API. Dit betekent dat zodra een klant een WhatsApp-bericht naar het bedrijf stuurt, het bedrijf 24 uur de tijd krijgt om op dit bericht te reageren. Op deze manier wordt een zogenaamde 24-uurs sessie gestart. Binnen deze 24 uur kan in WhatsApp een normaal gesprek gevoerd worden waarin beide partijen kunnen reageren.

Als je niet binnen 24 uur kunt reageren, zijn er twee alternatieven waarmee je het gesprek kunt voortzetten. Je kunt een SMS sturen of gebruik maken van WhatsApp-template.

Een gesprek initiƫren is alleen mogelijk met het gebruik van WhatsApp-templates.

Downgrade beperkingen

Zodra een telefoonnummer is geregistreerd op de WhatsApp Business API, kan het niet worden gebruikt voor WhatsApp Business of de WhatsApp-consumenten app. Een telefoonnummer kan worden geĆ¼pgraded naar de WhatsApp Business API, maar nooit gedowngrade.

Meer informatie over het WhatsApp- en Facebook-beleid hierover is te vinden in de Facebook-ontwikkelaars gids.

Groeps-chat

Op dit moment wordt groepschat niet ondersteund binnen de WhatsApp Business API.

WhatsApp bellen

Whatsapp ondersteund momenteel niet de mogelijkheid om te bellen via de WhatsApp Business API.

Aanmeldingsprocedure

Een WhatsApp-applicatie kost tijd. Er zijn verschillende stappen die de organisatie, Trengo en onze zakenpartner moeten nemen.

Dit zijn de stappen die jij als organisatie moet nemen:

1. Start de applicatie via Trengo
  2. Accepteer Facebook Invite en start verificatie voor Facebook Business-account *
  3. Teken de voorwaarden van WhatsApp via HelloSign (we versturen deze via email)
  4. Activeer je telefoonnummer in Trengo

* Houd er rekening mee dat je een geverifieerd Facebook Business-account nodig heeft om de aanvraag soepel te laten verlopen. Het verifiƫren van jouw Facebook Business-account is een proces dat wordt gedaan door Facebook en wij hebben geen invloed op het geschatte tijdstip van goedkeuring.

Houd rekening met:

• De Facebook Business ID kan niet worden gewijzigd tijdens het aanmeldingsproces. Als je de ID wilt wijzigen, moet je een nieuwe aanvraag starten.
  • Het geregistreerde nummer kan niet worden gewijzigd tijdens het aanvraagproces, als je het nummer wilt wijzigen, moet je een nieuwe aanvraag starten.
  • Het is niet mogelijk om restitutie te ontvangen wanneer je annuleert nadat het aanmeldingsproces is gestart

Wanneer alle stappen zijn genomen, is onze ervaring dat de aanvraag ongeveer 1-2 weken duurt (exclusief de verificatietijd van Facebook Business). Disclaimer: dit kan variƫren en is afhankelijk van de beoordeling snelheid van Whatsapp en Facebook.