Vraag de Chatbot aan!

date_range Laatst bewerkt: 1 maand geleden

Het moment is daar! Je gaat de Trengo Chatbot gebruiksklaar maken 🤖🎉.

Door naar https://web.trengo.eu/admin/chatbots te gaan, kan je op het groene plusje ( + ) klikken om de eerste Chatbot aan te maken.

Starten

Wanneer je een Chatbot aanmaakt, wordt er allereerst gevraagd welke taal (Chatbot language) de Chatbot moet begrijpen. Dit is belangrijk, zodat de Chatbot goede suggesties kan geven in de taal die geselecteerd wordt.

Selecteer kanalen
Daarnaast wordt er gevraagd op welke kanalen de Chatbot gaat werken. Selecteer hier de betreffende kanalen zoals Chat, Facebook, Twitter en/of Telegram. Zodra je kanalen aangevraagd en/of gekoppeld hebt in Trengo, kan je de desbetreffende kanalen hier selecteren.

Je hoeft niet bang te zijn dat de Chatbot direct actief is. Je kunt de chatbot eerst op eigen gelegenheid instellen en op een later moment publiceren. Eerder zal de Chatbot niet actief zijn op de geselecteerde kanalen. Je kan hem in de tussentijd gewoon vullen met informatie en uitgebreid testen.

Client access via Google

Om de Chatbot aan te sluiten op de Machine learning techniek van Google, is het noodzakelijk om de Chatbot client access aan te vragen bij Google (Dialogflow). Volg onderstaande stappen om de Chatbot aan te maken:

Token en secret genereren in Diagflow:

1. Ga naar dialogflow.com en login met een Google account.
  2. Geef Dialogflow toegang tot het Google account en klik op "Toestaan".
  3. Accepteer (indien akkoord) de voorwaarden door op "Accept" te klikken.
  4. Klik op "Create agent" in linker menu.
  5. Verzin een naam voor de Chatbot, selecteer de gewenste talen klik op "Create" en wacht tot de Chatbot is aangemaakt.
  6. Zodra deze aangemaakt is, klik op het tandwielicoontje in het linkermenu naast het pijltje.
  7. Zet de "API VERSION" op "V1 API" en klik op "Save".
  8. Kopieer de "Client access token" en de "Developer access token" en plak de waardes in de velden in Trengo (bovenstaande screenshot).
  9. Klik op "Create chatbot"; de Chatbot is vervolgens gereed voor gebruik.

Aan de slag

Als dit gebeurd is, kan je aan de slag om "Smalltalk" en je eigen vragen erin te zetten. Lees alvast even verder hoe je "Smalltalk" kan activeren en waarom wij dit aanraden.