Vraag de Chatbot aan!

Het moment is daar! Je gaat de Trengo Chatbot gebruiksklaar maken 🤖🎉.

Door naar https://web.trengo.eu/admin/chatbots te gaan, kan je op het groene plusje ( + ) klikken om de eerste Chatbot aan te maken.

Starten

Wanneer je een Chatbot aanmaakt, wordt er allereerst gevraagd welke taal (Chatbot language) de Chatbot moet begrijpen. Dit is belangrijk, zodat de Chatbot goede suggesties kan geven in de taal die geselecteerd wordt.

Selecteer kanalen
Daarnaast wordt er gevraagd op welke kanalen de Chatbot gaat werken. Selecteer hier de betreffende kanalen zoals Chat, Facebook, Twitter en/of Telegram. Zodra de kanalen aangevraagd en/of gekoppeld zijn in Trengo, zijn de desbetreffende kanalen hier te selecteren.

Je hoeft niet bang te zijn dat de Chatbot direct actief is. Je kunt de chatbot eerst op eigen gelegenheid instellen en op een later moment publiceren. Eerder zal de Chatbot niet actief zijn op de geselecteerde kanalen. Je kan hem in de tussentijd gewoon vullen met informatie en uitgebreid testen.

Client access via Google

Om de Chatbot aan te sluiten op de Machine learning techniek van Google, is het noodzakelijk om de Chatbot client access aan te vragen bij Google (Dialogflow). Volg onderstaande stappen om de Chatbot aan te maken:

Token en secret genereren in Diagflow:

1. Ga naar dialogflow.com en login met een Google account.
  2. Geef Dialogflow toegang tot het Google account en klik op "Toestaan".
  3. Accepteer (indien akkoord) de voorwaarden door op "Accept" te klikken.
  4. Klik op "Create agent" in linker menu.
  5. Verzin een naam voor de Chatbot, selecteer de gewenste talen klik op "Create" en wacht tot de Chatbot is aangemaakt.
  6. Zodra deze aangemaakt is, klik op het tandwielicoontje in het linkermenu naast het pijltje.
  7. Zet de "API VERSION" op "V2 API" en klik op "Save".
  8. Klik in het venster vervolgens op de link van de Project ID (zie afbeelding).
  9. Deze link navigeert naar de "Cloud console' van Google. Het kan zijn dat er eerst wordt gevraagd om akkoord te gaan met de Terms en Conditions om verder te gaan.
  10. Klik in het console, in het menu links op IAM & Admin en kies hier vervolgens voor "Serviceaccounts".
  11. Voeg een nieuwe Service Account (via Create Service Account).
  12. Geef het Service Account een naam en een korte omschrijving (bijvoorbeeld gelijk aan de naam van de Chatbot) en ga door naar stap 2.
  13. Geef in stap 2 het Service account de rollen Dialogflow API Admin en Dialogflow API Client mee (te zoeken in het zoekvenster) en ga door naar de volgende stap.
  14. Het is niet nodig om gebruikers toegang te verlenen aan dit account. Sla deze stap over en klik op Create Key.
  15. Geef aan dat de Keytype "JSON" is en klik op Create.
  16. Er wordt nu een file gedownload, open deze en kopieer de inhoud.
  17. Navigeer in Trengo naar Instellingen --> Chatbots --> Chatbot bewerken en navigeer naar de instellingen (Settings).
  18. Plak de zojuist gekopieerde code in het 'Google Cloud Key'-veld en sla de wijziging op.
  19. Ga terug naar de cloud console (klik op Google cloud console om terug te gaan naar de homepagina) en navigeer in het menu links naar API's & Services --> Dashboard.
  20. Klik op "Enable API's and Services".
  21. Zoek in het volgende scherm op `Dialogflow API' en zorg ervoor dat deze "enabled" is.

Aan de slag

Als dit gebeurd is, kan je aan de slag om "Smalltalk" en je eigen vragen erin te zetten. Lees alvast even verder hoe je "Smalltalk" kan activeren en waarom wij dit aanraden.