Houd de missers bij en blijf de Chatbot trainen

Iedere vraag waarop de Chatbot geen antwoord heeft of waarbij het antwoord niet voldoet aan de ingestelde "Answer confidence (%)" onder "Settings", wordt in Trengo geregistreerd als mismatch. Een mismatch is dus een vraag die de Chatbot niet (voldoende) begrijpt.

Een overzicht van mismatches

Door op "Mismatches" te klikken in het Chatbot menu, worden alle mismatches weergegeven.

De Chatbot probeert bij iedere mismatch een passend antwoord weer te geven. Daarnaast wordt ook het "matchingspercentage" weergegeven.

Mocht er geen passend antwoord bij staan, weet hij niet welk antwoord erbij hoort en is het een 100% mismatch.

Mismatch toevoegen aan een bestaand antwoord

Door op het "Vinkje" achter de mismatch te klikken, wordt de mismatch toegevoegd aan de Chatbot. De machine learning techniek zal vervolgens binnen enkele seconden (niet merkbaar) de Chatbot trainen en voorzien van deze nieuwe informatie.

Mismatch toevoegen aan een nieuw antwoord

Door op "Select an answer" te klikken naast de betreffende "Answer", verschijnen alle toegevoegde antwoorden. Klik op "Create new" als eerste optie in de meerkeuze lijst. Vervolgens kan aan de mismatch een aantal "Questions" en het antwoord "Answer" ingevuld worden.

Door op het "Vinkje" achter de mismatch te klikken wordt de mismatch toegevoegd aan de Chatbot.

Tip: als er een "nieuw antwoord" toegevoegd is, adviseren wij je om vervolgens deze vraag op te zoeken tussen "Questions" in het menu. Je kan dan meer verschillende vraagstellingen toevoegen aan dit antwoord. Het advies is om per antwoord 5 vraagstellingen te verzinnen.

Blijf periodiek de Chatbot trainen

Een Chatbot wordt natuurlijk een succes als die steeds meer kan beantwoorden. Door dagelijks of wekelijks alle mismatches en extra informatie toe te voegen, zal de Chatbot steeds slimmer worden.

Voor nu wensen wij je veel plezier om je eerste virtuele medewerker te trainen, met de visie om de organisatie te ontlasten en de klant sneller te helpen 💪🏻!