Jouw Facebook Business Account verifiëren

Om onbeperkt toegang te krijgen tot de WhatsApp Business API, dient jouw Facebook Business-account geverifieerd te zijn. Houd er rekening mee dat de aanvraag wordt beoordeeld door Meta en niet kan worden beïnvloed door Trengo.

ℹ️ Niet elke Facebook-pagina hoeft handmatig te worden geverifieerd. Meta beslist of dit nodig is. Op de pagina ‘Security Center’ van jouw Facebook-account kun je checken of jouw account nog geverifieerd dient te worden.

Verifieer je Facebook Business Account

Volg onderstaande stappen als je jouw Facebook Business-account wilt verifiëren.

1. Navigeer naar ‘Security Center’ in jouw Facebook Business Suite;

2. Klik op ‘Start verification’ binnen ‘Business verification’;

3. Doorloop het proces en vul de gevraagde informatie correct en naar waarheid in;

4. Jouw inzending wordt nu beoordeeld door Meta en wordt doorgaans binnen 2 tot 3 werkdagen geaccepteerd of afgewezen.

Afgewezen verzoek

Je verzoek kan door Meta worden geweigerd als er tijdens de aanvraag onjuiste informatie is ingevuld of als er onjuiste documenten zijn ingevoerd. In het geval dat jouw verzoek is geweigerd, ontvang je een e-mail van Meta waarmee ze je op de hoogte brengen van de afwijzing.

Meer informatie

Voor meer informatie over de weigering van je aanvraag, kun je onderstaande stappen volgen.

1. Navigeer naar ‘Security Center’ in jouw Facebook Business Suite, klik op het ‘Notificaties’-icoon en selecteer de ‘Verification status’-melding;

2. Je ‘Business Verification Support Inbox’ wordt geopend, waar je een uitgebreide verklaring vindt over de afwijzing.

Opnieuw aanvragen

Om je verzoek tot een geverifieerd Facebook Business Account opnieuw in te dienen, volg je de stappen hieronder.

1. Navigeer naar ‘Security Center’ in jouw Facebook Business Suite en klik op de ‘Resubmit’-knop binnen ‘Business Verification’;

2. Volg de procedure en zorg ervoor dat alle gevraagde informatie correct en naar waarheid wordt ingevuld. Je aanvraag zal nu weer worden beoordeeld door Meta.