Telegram koppelen aan Trengo

Om Telegram te koppelen aan je account dien je een Bot aan te maken. Dit is een speciaal type account dat geschikt is om te koppelen aan applicaties. Bekijk hieronder het stappenplan om dit te doen.

1. Installeer Telegram op de computer, te vinden op desktop.telegram.org.
  2. Koppel Telegram aan je privé-nummer indien je nog geen account hebt (dit staat los van het zakelijke account).
  3. Als de Telegram-interface opgestart is, dien je een gesprek te starten met “BotFather“.
  4. Typ “/newbot” en verzend het bericht.
  5. Typ een naam voor de zakelijke Telegram-bot.
  6. Nu dien je een unieke gebruikersnaam op te geven voor de bot. Deze dient te eindigen op “Bot” of “_bot”.
  7. Als de gebruikersnaam geaccepteerd is ontvang je van “BotFather” een unieke token (de sleutel van je bot).
  8. Plak de gebruikersnaam en de token in het formulier.