Verbind Slack met Trengo en deel berichten eenvoudig met collega's.

Wanneer een beheerder binnen het Trengo-account een nieuwe integratie met Trengo heeft aangemaakt, is het systeem in principe klaar om snel binnenkomende conversaties op Slack te delen met Trengo. Een handige tool om zo bijvoorbeeld nieuwe leads gelijk te delen met het hele Sales-team, of om een vraag even kort te bespreken met de collega's van Support.

Eerst inloggen, dan delen

Belangrijk: om de koppeling te gebruiken, moet er in Trengo wel eerst ingelogd worden met Slack. Dat gebeurt door de volgende stappen te doorlopen:

1. Navigeer in de conversatie naar de rechterzijde van het scherm, om te wisselen van het contactoverzicht naar de Slack integratie.
  2. Klik op de "Sign in" button.
  3. Log in met het eigen Slack-account.
  4. Geef Trengo-toestemming om informatie te kunnen delen en zorg dat alles staat ingesteld zoals op onderstaand scherm.
  5. Klik op de groene "Authorize" button om Trengo toestemming te geven en de link is gelegd. Vanaf nu is het eenvoudig informatie delen.

Informatie delen

Als Slack eenmaal gekoppeld is, wordt er aan de rechterzijde, onder de integratie een chatvenster getoond. Kies hierin het kanaal waarmee de conversatie gedeeld kan worden, typ een bericht en kies vervolgens voor "Send". Op dat moment wordt het bericht (inclusief inhoud) gedeeld op Slack en kan er dus intern over gesproken worden. Superhandig!